About Company Webcast

Vacancies

Join our team at Company Webcast! See here our vacancies

Contact

+31 (0)10 28 29 500
Call me
Contact form
More Contact information

 

Hoe sociale media te gebruiken voor webinars

23 11 12 |

Social media is een snel groeiend fenomeen. Iedereen gebruikt het, van particulieren tot bedrijven. Weliswaar met een verschillende insteek maar het idee blijft hetzelfde. Je bent in contact met iedereen overal ter wereld. Sociale media kunnen zeer geschikt zijn om jouw webinar te promoten, mits er op de juiste manier en tijd gebruik van wordt gemaakt. In dit artikel zullen wij dieper ingaan op wat sociale media is, de verschillende sociale media en de verschillende manieren van promotie voor een webinar.

Wat is sociale media?

Sociale media is een term die gebruikt wordt voor het beschrijven van web gebaseerde platforms, applicaties en technologieën die mensen in staat stellen online sociale interactie met elkaar te hebben. Door middel van het delen, verspreiden en uploaden van eigen content of dat van anderen. Sociale media is de primaire manier voor online communicatie geworden.

Verschillende sociale media

Sociale media is een nog vrij jong concept. De verschillende types van sociale media die in de laatste jaren zijn ontwikkeld, zijn indrukwekkend. Daaronder vallen: blogs, sociale netwerken, professionele netwerken, microblogs, wiki, discussieforums, podcasts, gemeenschappen, foto deling, video deling, sociale bookmarking, sociale Q&A forums en nog veel meer. Enkele bekende  sociale media zijn: linkedin, pinterest, twitter, facebook en youtube.

Drie manieren om sociale media te gebruiken ter verbetering van je webinar

Je kunt sociale media op verschillende manieren gebruiken om je webinar te promoten. De drie belangrijkste manieren zetten wij hieronder op een rijtje.

1.    Maak promotie van uit verschillende perspectieven

Zorg ervoor dat je op tijd begint met de promotie van jouw webinar. Hoe meer tijd je hebt om jouw webinar te promoten, hoe meer kans jouw doelgroep heeft om zichzelf hiervoor te registeren. Door sociale media toe te voegen aan je marketing mix krijg je de kans om te communiceren met jouw specifieke doelgroep op verschillende tijden met verschillende boodschappen. Dit is belangrijk, omdat, bijvoorbeeld een email kan worden aangevinkt ‘voor later lezen’ terwijl een tweet of facebook update in één oogopslag gelezen kan worden. Het kan ook zijn dat die ene boodschap beter aanslaat dan de ander.

1.1  Kies drie invalshoeken van waaruit jij je webinar kunt promoten

Er zijn veel manieren om jouw webinar te promoten. Verschillende invalshoeken kunnen zijn: algemene beschrijving, focus op de sprekers, relevante content perspectieven, waarde voor de kijker, schep verwachtingen. Maak 2-3 verschillende thema’s voor de promotie van jouw webinar.

1.2 Maak een promotie tijdlijn

Maakt een promotie tijdlijn waarin wordt aangegeven op welke datum je welk medium gebruikt en welk invalshoek jij aan je doelgroep gaat voorleggen.

 

1.3 Analyseer resultaten en verbeter het proces

Analyseer de effectiviteit van je verschillende boodschappen, door te bepalen welke boodschap de meeste mensen trekt. Dit kun je doen met behulp van campagne tracking tools, unieke URL’s voor elke email en sociale media boodschap. Hoe meer data je vergaart omtrent de registratie van je webinar, des te beter kun je bepalen welke boodschappen het meest effectief zijn voor je volgende evenement.

1.4 Integreer sociale media in je registratie en landingspagina

Zelfs als de meeste registraties binnenkomen via de traditionele marketing methodes zoals: email of website, dan heb je nog steeds de kans om het gewicht van sociale media in de strijd te gooien. Door middel van het plaatsen van verschillende sociale media links op je registratiepagina, conversiepagina en in herinneringsmails moedig je potentiële geïnteresseerden aan jouw webinar te promoten door hun netwerk.

2.    Verleng de dialoog

Sociale media kan een krachtige tool zijn om het niveau van betrokkenheid van je kijkers te verhogen. Door integratie van sociale media direct in je webplayer, verkrijg je gelijk het voordeel dat het bereik van je content vele malen groter wordt. Door het publiek in staat te stellen te kunnen reageren op je presentatie op forums verleng je de dialoog met je doelgroep. Door middel van goede integratie in je webplayer moedig je de kijkers aan hun ideeën/meningen te geven over jouw webin

3.    Feedback ontvangen over je webinar

Een ander voordeel van integratie van sociale media in jouw webplayer is dat het vrijwel gelijk de kans aan de kijkers geeft om feedback te geven op je presentatie, sprekers en content.  Sociale media levert ongefilterd analyse materiaal op over je webinar die zeer waardevol kan zijn voor het creëren en maken van volgende evenementen.

 

Meer informatie over webinars? Bel gratis 0800-WEBINAR of bezoek www.webinar.nl

Dit artikel is onderdeel van een serie blogs, afkomstig van Webinar.nl, onderdeel van Company Webcast BV.

Over de auteur:
drs Olaf Lawerman is medeoprichter en directeur van Company Webcast BV. Company Webcast is de marktleider in de Benelux en verzorgt webcast, webinar en weblecture oplossingen voor haar (wereldwijde) klanten. Company Webcast maakt gebruik van het door haar ontwikkelde Royalcast webcastingplatform

Voor de totstandkoming van dit artikel is de volgende bron gebruikt:
ON_ 24 / Whitepaper – How to Use Social Media to Increase the Impact of Your Webinars